Tiende Filmfestival Oostende opent met nieuwe film Nic Balthazar - Actueel Cinema

   - 

Het Filmfestival van Oostende opent dit jaar met "Everybody Happy", de nieuwste film van Nic Balthazar. De tiende editie van FFO gaat van start op 9 september. Volgende week woensdag wordt de master bekend gemaakt. 

Zoals de traditie het wil opent het Filmfestival van Oostende ook dit jaar opnieuw met een film van eigen bodem. "We zijn uitermate trots om opnieuw te mogen openen met een Vlaamse topfilm. 'Everybody Happy' is cinematografisch een zeer sterke film over een universeel maar ook bijzonder actueel thema. Het is voor ons een hele eer dat Nic Balthazar ons festival heeft gekozen om zijn film te lanceren", zegt festivaldirecteur Peter Craeymeersch. "Het is voor ons de gedroomde manier om 'Everybody Happy' aan het publiek voor te stellen", aldus filmmaker Nic Balthazar. De film, met Peter Van den Begin in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een succesvolle komiek die de strijd aangaat met zijn eigen negativiteit. Nic Balthazar, twee jaar geleden nog laureaat op de uitreiking van de Ensors met "Tot Altijd", schreef en regisseerde de nieuwe film. Met deze Vlaamse openingsfilm onderstreept FFO dat ze een belangrijke rol wil blijven spelen voor de Vlaamse film en talent van eigen bodem. Volgende week licht de organisatie een tipje van de sluier over de programmatie van deze jubileumeditie. Ook de master wordt dan bekend gemaakt.

De uitreiking van de Ensors, het hoogtepunt van het Filmfestival, vindt dit jaar plaats op vrijdag 16 september. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: