Israëlische actrice en regisseur Ronit Elkabetz op 51-jarige leeftijd overleden - Actueel Cinema

   - 

De meermaals bekroonde Israëlische actrice en regisseur Ronit Elkabetz is op 51-jarige leeftijd overleden aan kanker. Dat melden de Britse krant The Guardian en het magazine Le Vif. 

Elkabetz' meest succesvolle film was ook haar meeste recente: "Gett: The Trial of Viviane Amsalem", waarin ze een joods-orthodoxe vrouw speelt die een religieuze echtscheiding probeert te verkrijgen. Ze regisseerde en schreef de film ook samen met haar jongere broer Shlomi. De film won tal van prijzen en werd genomineerd voor de Golden Globe voor beste buitenlandse film in 2015.

Elkabetz acteerde in films sinds 1990. Haar internationale doorbraak was "The Band's visit", een politieke komedie uit 2007. De film werd geregisseerd door de Israëlische scenarist en regisseur Eran Kolirin. "The Band's visit" werd vertoond op het Internationaal Filmfestival van Cannes en kende nadien een succesvolle release in Europa en in de Verenigde Staten.

Elkabetz was sinds 2010 getrouwd met architect Avner Yasharon. Samen hadden ze twee kinderen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: