The Jungle Book, Triple 9, The Lady in the Van... Uw Cinereview. - Actueel Cinema

   - 

Van Alice in Wonderland over Malifecent tot Assepoester, Disney amuseert zich de laatste tijd graag met realistische versies van hun tekenfilmklassiekers. In dat rijtje past nu ook het swingende The Jungle Book, met pratende dieren die er zo echt uitzien dat je je ogen niet gelooft.



Wie ook kaas gegeten heeft van beestigheden, is de Britse komiek Sacha Baron Cohen. Na onder meer Borat en Brüno stelt hij ons in de gortige komedie Grimsby voor aan Nobby, een complete nozem die ontdekt dat de broer die hij uit het oog verloren was een geheime agent is.



Triple 9
is de code die de Amerikaanse politie te horen krijgt wanneer een van hun collega's een kogel in het lijf heeft gekregen. In het gelijknamige actiedrama willen een paar corrupte flikken die code gebruiken om een grote slag te slaan.



Het klinkt ongelooflijk, maar de tragikomedie The Lady in the Van is echt gebeurd. Het gaat over een schrijver die per toeval kennis maakt met een oude vrouw die in een bestelwagen woont. Beetje bij beetje puzzelt hij haar opmerkelijke levensverhaal bij elkaar.



En ook het Deense drama Kollektivet staat met beide voeten in de realiteit. Regisseur Thomas Vinterberg (Festen) groeide op in een commune en weet dus waarover hij het heeft. Het centrale verhaal over een gezin dat door het communeleven onder druk komt te staan, is wel fictief.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: