Veerle Baetens regisseert met 'Het smelt' eerste langspeelfilm - Actueel Cinema

   - 

Veerle Baetens maakt met de verfilming van Lize Spits debuutroman 'Het smelt' haar regiedebuut. Dat maakte het productiehuis Menuet bekend. Menuet en Baetens werkten eerder samen rond 'Code 37' en 'The Broken Circle Breakdown'. Naast regisseren blijft Baetens de komende jaren actief als actrice, luidt het. 

Voor de actrice is dit onmiskenbaar een belangrijke en spannende nieuwe stap in haar carrière. Eerder was Veerle Baetens al co-scenariste van de één-serie 'Tabula Rasa', waarvoor de opnames deze week werden afgerond. Baetens zal ook het scenario van 'Het smelt' schrijven, of ze ook in haar eigen debuutfilm mee zal spelen, is vandaag niet bekend.

Het verhaal van 'Het smelt' draait rond Eva. In haar geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze. Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert ze terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt.

'Het smelt' wordt een productie van Dirk Impens voor Menuet, het productiehuis van o.a. Belgica, Café Derby, The Broken Circle Breakdown, Code 37 en In Vlaamse velden.  (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: