Sequelitis tast nu ook The Shining aan - Actueel Cinema

   - 

Geen film zo klassiek of Hollywood wil er een vervolg aan breien. Dat niet altijd cinematografisch indrukwekkende lot is nu ook 'The Shining' beschoren, zo meldt vandaag de Britse krant the Guardian. Dat werk van horrorschrijver Stephen King over een hotel in de bergen gebouwd op een Indianengraf werd tweemaal verfilmd, maar vooral de versie uit 1981 van Stanley Kubrick (foto) bleef de meeste filmliefhebbers - King uitgezonderd - aan de ribben plakken. De schrijver zelf vond Kubricks versie met Jack Nicholson in de hoofdrol te "mensenhatend".

 De filmsequel wordt gebaseerd op Kings vervolgroman op The Shining, "Doctor Sleep". Die roman uit 2013 schopte het tot literaire bestseller. De hoofdrol van "Doctor Sleep" is weggelegd voor de inmiddels volwassen geworden Danny Torrance (het met de psychische gave van "the shining" begiftigde zoontje van Nicholson en Shelley Duvall in het origineel). Die heeft aan de gebeurtenissen van het origineel een trauma opgelopen en ontwikkelt een psychische link met een twaalfjarig meisje, dat hij uit de klauwen van een bende paranormalen moet redden. King is uitvoerend producent van de filmsequel.

Dit jaar nog worden twee andere van zijn romans, "Cell" en "The Dark Tower", op het filmpubliek losgelaten. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: