10 Cloverfield Lane, Moonwalkers, 50 Shades of Black, Uw Cinereview - Actueel Cinema

   - 

Is 10 Cloverfield Lane een vervolg op de monsterfilm van J.J. Abrams? Niet echt, maar hij komt wel uit dezelfde familie. Het gaat over een jonge vrouw die bij bewustzijn komt in de stormkelder van een vreemde man, die beweert dat de wereld vergaan is.



In de dolle komedie Moonwalkers doet een CIA-agent een beroep op een rockmanager (gespeeld door Rupert Grint, bekend van de Harry Potter-films) om de maanlanding te faken. In de rol van de geschifte regisseur herken je de Vlaamse acteur Tom Audenaert (Hasta la vista).



Toen 50 Shades of Grey in de zalen kwam, wist je dat een parodie niet lang op zich zou laten wachten. Hier is ze dan: 50 Shades of Black, niet toevallig van de kliek rond Marlon Wayans, onder meer bekend van de Paranormal Activity-satire A Haunted House.



Bestaat er grotere waanzin dan oorlog? De donkere komedie A Perfect Day zet dat dubbel en dik in de verf met het verhaal van hulpverleners (onder wie Benicio Del Toro en Tim Robbins) die aan het eind van de Balkanoorlog een waterput weer bruikbaar willen maken. Even hilarisch als schokkend.



Tijdens een inval bij een drugsverslaafd koppelt ontdekken twee politieagenten een zwaar verwaarloosde baby. Zo begint A Second Chance, een intens Deens drama dat de grenzen van de menselijkheid verkent. De hoofdrol is voor Nikolaj Coster-Waldau, een van de sterren uit Game of Thrones.



En last but zeker not least is er The Land of the Enlightened, een opmerkelijke mix van documentaire en fictie, volledig gedraaid in Afghanistan. De Vlaamse regisseur Pieter-Jan De Pue schetst een pakkend portret van hoe kinderen (over)leven in dat verwoeste land.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: