Nabil Ben Yadir ("Les Barons") regisseert Vlaamse thriller - Actueel Cinema

   - 

In Gent zijn de opnames gestart van de thriller "Dode Hoek", de derde langspeelfilm van Nabil Ben Yadir, die bekendheid verwierf met "Les Barons" uit 2009. Met een Franstalige regisseur en een bijna uitsluitend Vlaamse cast wordt dit een 100% Belgische genrefilm die zich richt tot de bioscoopbezoekers in de beide landsgedeelten, zo luidt het in een persmededeling van Kinepolis Film Distribution.

 "Dode Hoek" vertelt het verhaal van Jan Verbeeck, een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade. Hij is als Mr Zero Tolerance ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet.

In de hoofdrollen zien we Peter Van den Begin, Jan Decleir, Soufiane Chilah, Ruth Becquart en David Murgia. "Dode Hoek" wordt eind januari 2017 in de bioscopen verdeeld door KFD. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Les Barons

Les Barons

Komedie  Regie: Nabil Ben Yadil Met: Nader Boussandel, Mourade Zeguendi, Jan Decleir "Om in het leven baron te zijn, moet je zo lui mogelijk zijn. Elke mens wordt namelijk geboren met een krediet aan stappen. Elke stap brengt je dus dichter bij de dood. Wij, baronnen, weten dit van bij het begin. De meest ambitieuze baron, ben ik, Hassan. Ik droom ervan de mensen te doen lachen... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: