Uitgever Batman wint rechtszaak over namaak beroemde Batmobile - Actueel Cinema

   - 

De uitgever van de Batman-stripverhalen, DC Comics, heeft van het Amerikaanse Hooggerechtshof gelijk gekregen in een zaak tegen een autobouwer die replica's verkocht van de beroemde Batmobile. Het hoogste gerechtelijke orgaan van de VS heeft beslist dat de wagen beschermd is met hetzelfde copyright als Batman zelf, en dus niet zomaar nagemaakt mag worden. 

Volgens gerechtelijke documenten bood de eigenaar van Gotham Garage, Mark Towle, replica's aan van de wagen met "vleermuisinsignes, vleermuiswielen en een vleemuisstuur" voor maar liefst 90.000 dollar (81.700 euro). Ze werden gebouwd naar de modellen uit de televisiereeks uit 1966, waarin Adam West Batman speelt, en uit de film van 1989, met hoofdrolspeler Michael Keaton. In september besliste het hof van beroep al dat de futuristische zwarte wagens van Batman voldoende onderscheidende elementen bevatten om ze onder hetzelfde copyright onder te brengen als hun chauffeur. "Zoals Batman zo wijselijk aan Robin zei, 'in onze goed geordende samenleving, is de bescherming van privaat bezit essentieel'", luidde het toen in het vonnis. Wie zijn eigen Batmobile wil namaken, heeft voortaan dus toestemming nodig van eigenaar DC Comics. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: