Belgica, London Has Fallen, Anomalisa, Room, Uw Cinereview - Actueel Cinema

   - 

In Belgica schuift Felix van Groeningen de schrijnende dramatiek van The Broken Circle Breakdown opzij. Deze keer brengt hij een bruisende ode aan het uitgaansleven, gebaseerd op toestanden die hij als cafékind zelf heeft meegemaakt.



Ook explosief maar op een heel andere manier is London Has Fallen, het vervolg op de actiethriller Olympus Has Fallen. De Amerikaanse president heeft zijn lijfwacht opnieuw nodig wanneer hij samen met andere wereldleiders het doelwit wordt van terroristen.



Wie het volume liever wat zachter zet, kan deze week kiezen uit een hele reeks films. Anomalisa gaat bijvoorbeeld over een neerslachtige man die de indruk heeft dat iedereen hetzelfde gezicht toont en met dezelfde stem praat. Tot hij Lisa ontmoet. Maf, uniek en ontroerend.



En wat te denken van Room, een drama met een onmenselijk uitgangspunt maar een onvergetelijk optimistische spirit. Centraal staat een jonge vrouw die door een psychopaat vastgehouden wordt in een kamer. Meer nog, haar 7-jarige zoontje denkt dat de buitenwereld niet eens bestaat.



De tragikomedie A Walk in the Woods volgt een schrijver (rol van Robert Redford) die een lange trektocht door de wilde natuur wil maken. De onderneming is op zich al zwaar genoeg, en dan krijgt hij ook nog eens een lastige compagnon mee.


 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: