Al 1 miljoen Belgen gingen naar nieuwe Star Wars-film kijken - Actueel Cinema

   - 

De film "Star Wars: The Force Awakens" is een enorm succes in België. Kinepolis Brussel mocht gisterenavond de miljoenste bezoeker verwelkomen, zo laat bioscoopgroep vandaag weten. 

De zevende episode van Star Wars, die nog maar net een maand in de Belgische zalen is, doet het al van bij de start bijzonder goed. Naar de eerste vertoning op 16 december gingen liefst 80.000 mensen kijken. Nog voor de film uitkwam, waren bij Kinepolis al meer dan 55.000 tickets verkocht, wat een record was voor de bioscoopgroep. Bij UGC stond de teller op meer dan 11.000 tickets in voorverkoop. Gisterenavond werd de kaap van een miljoen bezoekers overschreden. Daarmee is de film voor distributeur Disney zijn best bezochte film ooit in ons land.

Disney's vorige recordhouder was "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest". Daarnaast doet de zevende episode van Star Wars het ook beter dan haar voorgangers. "The Force Awakens" verscheen dertig jaar na het einde van episode 6, "The Return of the Jedi", die uitkwam in 1983. Aan de zijde van beproefde Star Wars-acteurs als Harrison Ford, Carrie Fisher en Mark Hamill vertolken ook Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis en Lupita Nyong'o een rol. Regisseur is J.J. Abrams. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: