De 10 favoriete kerstfilms van de redactie - Actueel Cinema

   - 

Ook wij zijn helemaal in kerststemming, daarom hebben we ook besloten even een lijstje op te maken van onze favoriete kerstfilms. Op het programma : een warm dekentje, een lekkere warme choco (of eerder een glaasje warme wijn ?), een gezellige sofa en we herbekijken deze films met veel plezier !

1. Home Alone
Een klassieker onder de kerstfilms, we kunnen er niet genoeg van krijgen ! De muziek, de acteurs, de sfeer is er helemaal !


2. The Polar Express
Een film vol magie en een multitaskende Tom Hanks… te bekijken met de hele familie !

3. The Nightmare before Christmas
Tim Burton brengt ons hier een pareltje van een animatiefilm zoals enkel hij ze kan bedenken ! We houden van dat duister kantje dat naargelang de film verder vordert steeds vrolijker wordt.

4. Le père Noël est une ordure
Voor een goedlachs moment onder vrienden raden we u hartelijk ‘Le père Noël est une ordure’ aan. Een cultfilm vol leuke quotes en uitzonderlijke acteurs… te (her)bekijken !

5. Love Actually
Een overdosis romantiek, daar kunnen we in Love Actually niet omheen ! Best te bekijken met je geliefde en je beste vrienden (je weet maar nooit of je die zakdoek zal moeten bovenhalen).

6. A Christmas Carol
In deze nieuwe versie van dè kerstklassieker bij uitstek vinden we Jim Carrey terug… natuurlijk met de nodige dosis humor !

7. Zot van A
Ook een Vlaamse film in de lijst… romantiek alom in Zot van A. Antwerpen is hier de stad van de liefde en van Sinterklaas. Maar of het nu om de Sint of om de Kerstman gaat, beiden hebben toch veel met elkaar in gemeen !

8. The Holiday
Een romantische komedie die het gezellige Londen met het chique Los Angeles linkt, terwijl topacteurs mooie rollen neerzetten voor een film vol tederheid.

9. Elf
Will Ferrell is wederom dolkomisch en zorgt voor de nodige schaterlachen, plus de brave kant van de film valt hier zeker in de smaak. Tijd voor een pauze en relax !

10. Jingle All the Way
In Jingle All the Way vinden we Schwarzenegger terug in een spannende strijd om speelgoed en in onmogelijke situaties !

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: