Actrice uit "Black" krijgt prijs voor Beste Actrice in Tallinn - Actueel Cinema

   - 

Martha Canga Antonio heeft vrijdagavond de Prijs voor Beste Actrice gewonnen op het Black Nights Film Festival in Tallinn (13-29 november). Dit voor haar acteerprestatie in "Black", de tweede speelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De 20-jarige actrice nam de onderscheiding persoonlijk in ontvangst tijdens het slotgala in de Nordea Concert Hall van de Estse hoofdstad. Verwacht wordt dat de film bij ons dit weekend de kaap van de 90.000 bezoekers zal bereiken.

Hoewel de jonge Mechelse met Angolese roots geen acteerervaring had, kreeg ze in "Black" de hoofdrol te pakken als de 15-jarige Mavela die brutaal gedwongen wordt te kiezen tussen een jongen van een rivaliserende bende en haar loyaliteit tegenover haar eigen groep. "Dit gaat allemaal heel erg snel voor mij, maar ik geniet van elk moment", reageert een enthousiaste Canga Antonio vanuit Tallinn.

"De vele aandacht die 'Black' overal krijgt is al ongelofelijk, maar dat ik nu ook de prijs voor Beste Actrice win, maakt me superblij. Dit is echt een droom die uitkomt", zegt de actrice vrijdag in een persmededeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). De manier waarop Canga Antonio gestalte geeft aan haar personage wist eerder ook al hoge ogen te gooien. Naar aanleiding van de wereldpremière van de film op het Toronto International Film Festival in september noemde de toonaangevende Amerikaanse website IndieWire de actrice nog "één van de negen acteurs om in het oog te houden".

De tweede film van Adil El Arbi en Bilall Fallah heeft zijn start alvast niet gemist. Na het winnen van de Discovery Award in Toronto, wist "Black" tijdens het Film Fest Gent de Publieksprijs weg te kapen. En ook in de Belgische zalen maakte het moderne Romeo & Julia-verhaal meteen een goede beurt. Na twee weken in de bioscoop staat de teller al op ruim 87.000 bezoekers, en loopt de film nog in 32 zalen, aldus nog het VAF. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Black

Black

Actie, Drama  Regie: Adil El Arbi & Bilall Fallah Met: Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensaihi,... De vijftienjarige Mavela is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Ze wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan, een jongen van de rivaliserende 1080-ers. De twee jongeren worden brutaal gedwongen om te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar. Een onmogelijke... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: