The Good Dinosaur, Black Mass, Wat mannen willen... Uw Cinereview - Actueel Cinema

 

Hoe je het ook draait of keert, een nieuwe Pixar zal altijd de meeste aandacht trekken. Amper een half jaar na Inside Out zijn de tekenfilmtovenaars al terug met een nieuw avontuur. In The Good Dinosaur zijn de dino’s niet uitgestorven en lopen ze naast de oermensen rond.



Wie zei daar dat Johnny Depp een watje is? De gangsterbaas die hij in Black Mass neerzet, jaagt zijn medemens — en de kijker — de stuipen op het lijf.



De Vlaamse acteur Filip Peeters wil het nu ook als regisseur proberen en onderzoekt met zijn eerste film meteen een lastige vraag: Wat mannen willen. Daar komen niet verwonderlijk lachstuipen én tranen van.



Schaken is een denksport maar het kan ook spannende cinema opleveren. Pawn Sacrifice heeft het over de strijd tussen de Amerikaanse kampioen Bobby Fischer en zijn Russische uitdager Boris Spassky.



Ixcanul
komt helemaal uit Guatemala en viel al op verschillende festivals in de prijzen. Maar hij is vooral een pakkend, geestig, verrassend en sensueel drama over een gezin dat aan de rand van een actieve vulkaan woont

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: