Mediafondsprijs voor filmmaker Thomas Vroege - Actueel Cinema

   - 

Filmmaker Thomas Vroege (1988) wint de Mediafondsprijs Documentaire. Met de prijs van 125.000 euro kan hij zijn documentaire 'Theater of the Crowd' maken. Dat werd woensdagavond bekend tijdens de openingsavond van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

De documentaire wordt een "tragedie over vrijheid". Het is een film over het verloop van de huidige vluchtelingencrisis in Europa, verteld in de lijn van een Griekse tragedie. "De vluchteling bedreigt de fragiele basis van een continent in identiteitscrisis", luidt de aankondiging. "Hoe bewaakt de mens het ideaal van vrijheid?" Volgens de jury zit het winnende plan bomvol ambitie. "Het is experimenteel en gewaagd en beweegt zich ver van de gebaande paden. Een maatschappelijk urgent thema wordt op essayistische wijze bevraagd en onderzocht. Het plan is actueel en tijdloos tegelijk." Het Mediafonds, dat onder meer productiesubsidies verstrekt, reikt de prijs voor het beste filmplan jaarlijks uit. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: