"Labyrinthus" wint twee prijzen op Chicago International Children's Film Festival - Actueel Cinema

   - 

De Vlaamse jeugdfilm "Labyrinthus" van regisseur Douglas Boswell heeft op het Chicago International Children's Film Festival de prijs van de kinderjury en de tweede prijs van de volwassenenjury gewonnen. 

In de film ontdekt de 14-jarige Frikke bij toeval een computerspel waarin enkele van zijn vrienden terechtgekomen zijn. Enkel Frikke kan hen er uit bevrijden. In een wedloop tegen de tijd gaat hij op zoek naar het meesterbrein achter dit spel in de hoop zo zijn vrienden te kunnen redden.

De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Pepijn Caudron, Emma Verlinden en Herwig Ilegems. Spencer Bogaert kreeg voor zijn vertolking al de Ensor voor beste nieuwkomer op het Filmfestival van Oostende. De film kreeg eerder ook onderscheidingen in Sao Paulo, Chemnitz en Giffoni. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Labyrinthus

Labyrinthus

  Regie: Douglas Boswell Met: Ivan Pecnik, Tine Embrechts, Pepijn Caudron De veertienjarige Frikke ontdekt bij toeval een computerspel waarin enkele van zijn vrienden terechtgekomen zijn. Enkel Frikke kan hen er uit bevrijden. In een wedloop tegen de tijd gaat Frikke op zoek naar het kwade meesterbrein achter dit gemene spel en hoopt hij zo zijn vrienden te redden.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: