Chinese inzending voor Oscars "niet Chinees genoeg" - Actueel Cinema

   - 

De Oscar Academy maakte vorige week bekend dat 81 landen een kandidatuur ingediend hebben voor de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film. Een van die inzendingen was "Wolf Totem", een Chinees-Franse coproductie die door China ingezonden was. Nu heeft de selectiecommissie beslist de film te diskwalificeren omdat hij "niet Chinees genoeg" blijkt te zijn, en dat tot grote woede van (de Franse) regisseur Jean-Jacques Annaud. "Dit is ondraaglijk", klinkt het. 

"De film is gebaseerd op een Chinese bestseller, er zijn alleen maar Chinese acteurs in te zien, hij is volledig gesproken in de Chinese talen -Mongools en Mandarijns- en het verhaal heeft een Chinese inhoud. Ik ben er niet goed van", aldus de 71-jarige gerenommeerde cineast. "Wolf Totem" ("Le Dernier loup" in het Frans) werd, met een budget van 35 miljoen euro, gedraaid in de steppes van Binnen-Mongolië, in het noorden van China.

De kennisgeving van de diskwalificatie gebeurde per brief. "Het was een charmante, maar verontrustende brief van Mark Johnson, de voorzitter van de selectiecommissie", aldus Annaud. "Volgens de commissie is het grootste deel van de artistieke bijdrage niet Chinees en is de technische ploeg niet Chinees". "Het brengt me eigenlijk ook een beetje aan het lachen. Ze schrijven dat een grote Franse ploeg aanwezig was bij de opnames, terwijl we met zeven waren! Er stonden 600 Chinezen op de set, de acteurs niet meegerekend. En de postproductie gebeurde door 2.000 personen, allemaal in China!", klinkt het nog verontwaardigd. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Le Dernier Loup

Le Dernier Loup

Avontuur  Regie: Jean-Jacques Annaud Met: Shaofeng Feng, Shawn Dou, Ba Sen Zha Bu 1969. Chen Zhen, een jonge student uit Peking, wordt naar BinnenMongolië gezonden om er een rondzwervende herdersstam op te leiden. Maar het blijkt Chen zelf te zijn die nog heel wat te leren heeft ; over leven in deze oneindige, harde maar adembenemende wildernis, over de notie van commune,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: