Nazi's van "Iron Sky" strijken neer in Lint - Actueel Cinema

   - 

Op 19 oktober starten in de AED Studios in Lint de opnames van de Europese filmproductie "Iron Sky: The Coming Race", het vervolg op "Iron Sky". "Iron Sky: The Coming Race", net als zijn voorganger uit 2012 geregisseerd door de Finse filmmaker Timo Vuorensola, is een satirische sciencefictionfilm. Het budget van net geen 17 miljoen euro wordt deels gefinancierd door crowdfunding.

De sequel is een coproductie tussen Finland, Duitsland en België. Gedurende acht weken zal de filmploeg in zes studio's in Lint draaien, waar de Belgische filmploeg van meer dan honderd personen zal instaan voor onder meer decors, stunts, licht, camera, special effects. De film wordt volledig in de voormalige studio's van Alfacam gedraaid. De film borduurt voort op de gebeurtenissen uit de eerste prent.

Twintig jaar na de gebeurtenissen uit "Iron Sky" is het leven op aarde door een nucleaire oorlog vervallen in complete chaos, met dino's en aliens die er rondschuimen. De voormalige Nazi-maanbasis is het laatste toevluchtsoord van de overblijvers geworden. Maar ook de maan wordt met de dag instabieler, geteisterd door steeds sneller op elkaar volgende maanbevingen. Het Belgische Potemkino is coproducent en neemt meer dan 20 pct van de productie voor zijn rekening. "De reden waarom het Finse productiehuis Iron Sky Universe bij Potemkino aanklopt, is vanwege onze ervaring met de Belgische tax shelter en innovatieve financiering zoals crowdfunding", zegt Peter De Maegd van Potemkino.

Normaal gezien komt de sequel eind 2016, begin 2017 in de zalen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: