The Transporter Refueled : Ed Skrein kruipt in de huid van Frank - Actueel Cinema

   - 

Tripje richting Amsterdam om wat tijd door te brengen met de nieuwste incarnatie van The Transporter (Frank Martin) : Ed Skrein, vroeger een Britse muzikant en sinds 2012 hier en daar wel al eens tegengekomen op zowel het kleine als het grote scherm - onder andere - in Game of Thrones, Piggy en binnenkort ook in Deadpool, de volgende superheldenfilm van Marvel. Hij zit even goed in het pak als zijn voorganger, Jason Statham en legt het interview af met evenveel enthousiasme.

 

 

Hoe bent u betrokken geraakt bij dit project ?

Ed Skrein : Ik was volop bezig met opnames tijdens de winter in Servië (nvdr : voor de film Sword of Vengeance), het was er koud en ik besteedde er mijn tijd voornamelijk ploeterend in de modder... dat om een Saksiche boer te vertolken, uitgedost met een mooie rosse baard ! Ik bevond me mijlenver van de wereld van Frank Martin.

Maar terwijl ik daar was heb ik een mail ontvangen met het onderwerp : The Transporter. Ik dacht bij mezelf, ok, ik herinnerde me de franchise met Jason Statham. Ik was voorbereid op een rol van bad boy, gezien men me wel vaker oproept voor zulke rollen (lacht).

Uiteindelijk realiseerde ik dat ze me de hoofdrol aanbiedden, die van Frank, in een soort van reboot/ prequel. Ik ben er voor gegaan en heb auditie gedaan. De feedback liet niet op zich wachten : Luc Besson wilde me ontmoeten. Ik heb verschillende data voorgesteld, maar men heeft me beleefd gesignaleerd dat Besson zijn agenda vast lag en dat ik me daar dus ook beter aan hield. Hij heeft me al snel een tweede en derde auditie voorgesteld en het spel was gespeeld !

Een hoofdrol in een grote productie geproduceerd door Luc Besson... een goede boost voor uw carrière, niet ?

Ed Skrein : Natuurlijk, ik bevind me pas aan het prille begin van mijn carrière (nvdr : na een opgemerkte passage in een musical). Mijn eerste rol in een film (Piggy) dateert van drie jaar geleden, ik was nog maar een groentje in die wereld. Ik ben er van bewust en tegelijk ook blij dat ik nog zo veel te leren heb, zelfs als de producers, casting directors en studios reeds op mij inzetten. Maar ze hebben mijn ware potentieel nog niet gezien, dat na verloop van tijd en door hard te werken uiteindelijk wel bewezen zal worden, om MEZELF te bewijzen ! In ieder geval, ik wens variatie in de rollen, de genres en de types van personage. Nieuwe uitdagingen motiveren me !

En om terug te komen op The Transporter, wat een culturele schok was dat wel niet, die overgang van modderige en bevroren gronden naar de luxe en de zon van de Côte d'Azur.

Wat doet het om te werken in de wereld van Besson ?

Ed Skrein : Werken met een kerel zoals Luc Besson, zeker met waar ik nu pas sta, is ongelofelijk. Hij gidst je op technisch gebied en heeft een uiterst gedetailleerde visie van wat hij wilt bekomen. Ik vergelijk hem met een voetbalcoach van hoog niveau, een beetje zoals de Schot Alex Ferguson, terwijl hij u een stragische hint geeft, een praktische suggestie kan u er volop voor gaan, met de zekerheid de match te winnen. Luc is een leader, maar in de goede zin van het woord. Voor mij is het een droom die werkelijkheid wordt. Ik ben een fan van Léon, The Fifth Element, District 13, enz...

Heeft u enig verschil gemerkt bij de regie van de film op de French Touch manier ?

Ed Skrein : Ik heb het geluk gehad opnames te hebben in Engeland, Zuid-Afrika, Servië, Marokko, Canada, het merendeel van de tijd van Amerikaanse teams... globaal gezien blijven de basiselementen dezelfde, enkel de aanpak verschilt wat. Werken met een Frans team beviel met prima ! Gezien ik de taal niet goed begreep kon ik geconcentreerd blijven, in mijn luchtbel. Tussen The Transporter en Deadpool (Marvel), de twee grote actiefilms aan dewelke ik deelgenomen heb, bestaat er een wereld van verschil tussen de werkingsmethodes van Luc/ EuropaCorp, en Phil Silvera en Robert Alonzo (nvdr: stunt- en gevechtscoördinatoren op Deadpool), in de manier van de verschillende shots aan te pakken, de montage, de trainingen, enz. Uiteindelijk is het wel dezelfde passie die deze mensen drijft !

Over de stunts, The Transporter loopt er van over... ik heb vooral de scène met close combat kunnen appreciëren, met de schuiven en schappen (een klassieker van de franchise). Was u al eerder met martial arts in contact gekomen ?

Ed Skrein : Neen, helemaal niet... maar ik kan u wel zeggen dat ik me helemaal gegeven heb tijdens de trainingssessies met Alain Figlarz. Echt helemaal ! Het was zwaar : bloed, zweet maar gelukkig geen tranen ! Maar goed, ik hou er van om hard te werken, dat heeft me toegelaten die opnamemomenten goed op te nemen, dat het vooral fun bleef !

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Transporter Refueled

The Transporter Refueled

Actie  Regie: Camille Delamarre Met: Ed Skrein & Ray Stevenson Frank Martin (nieuwkomer Ed Skrein) is een voormalige speciale eenheid-huurmoordenaar. Vandaag leidt hij geen gevaarlijk leven. Tenminste, dat denkt hij toch: hij vervoert geheime pakketten voor dubieuze figuren. Wanneer zijn vader (Ray Stevenson) hem in het weekend bezoekt in het zuiden van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: