Terug naar morgen, Transporter Legacy, The Intern, Sworn Virgin... Uw Cinereview - Actueel Cinema

 

Deze week maken we ook de blijde terugkeer mee van de Transporter-serie. In het verleden werd de rol van de virtuoze chauffeur/knokker Frank Martin vertolkt door Jason Statham, nu is het de beurt aan de Britse acteur Ed Skrein. Samen met een verleidelijke dame neemt hij het op tegen een Russische gangster.



Laten we maar van wal steken met de Vlaamse invalshoek. Terug naar morgen, het langspeelfilmdebuut van regisseur Lukas Bossuyt, is eigenlijk vooral een dramatisch liefdesverhaal. Maar het heeft wel een onverwacht sciencefictiontintje. Koen De Graeve speelt een wetenschapper die een manier vindt om een e-mail terug te sturen in de tijd. Maar hij beïnvloedt zo wel het leven van Matteo Simoni.



Wie meer zin heeft in veilige vrolijkheid kan
The Intern proberen, een komedie over een man die als stagiair aan de slag gaat bij een bekende modesite. Saillant detail: hij is al 70 jaar oud en ziet eruit als Robert De Niro. O wacht, hij is Robert De Niro!



Daarmee is het echter wel uit met de pret voor deze week, want de drie overige nieuwe releases kiezen voor bittere ernst. Wat dacht u bijvoorbeeld van het gevoelige Japanse drama Journey to the Shore. Daarin ontmoeten we een man die na drie jaar terugkeert naar zijn vrouw. Op zich misschien niet zo bijzonder, ware het niet dat hij destijds verdronken is op zee.



Ook het Franse Boomerang heeft het over vervlogen gebeurtenissen die zich weer laten gelden. Na dertig jaar heeft Antoine de mysterieuze dood van zijn moeder nog altijd niet verwerkt. Nu besluit hij dat het tijd is geworden om samen met zijn zus de ware toedracht te achterhalen.



En dan is er nog Sworn Virgin, een drama dat zich afspeelt in de bergen van Albanië. Daar ontsnapt een jonge vrouw aan een leven als echtgenote/slavin door een ‘gezworen maagd’ te worden. Die traditie houdt in dat ze nooit zal liefhebben en als man door het leven stapt.


 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: