Felix Van Groeningen regisseert nieuwe film voor Brad Pitt - Actueel Cinema

   - 

Felix Van Groeningen zal voor het Amerikaanse productiebedrijf New Regency en Plan B, de productiemaatschappij van Hollywood-acteur Brad Pitt, een nieuwe speelfilm regisseren. "Beautiful Boy" zal zijn zesde speelfilm worden, meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vandaag. 

Het scenario van de speelfilm is gebaseerd op twee succesvolle boeken van New York Times-journalist David Sheff over de drugsverslaving van zijn zoon. Het verhaal van de verslaving en het afkicken van methadon wordt beschreven door de ogen van een vader. Scenarist Luke Davies, die eerder zijn sporen heeft verdiend met de James Dean-filmbiografie "Life", zal de verhalen bewerken voor de film. Er zijn nog geen namen bekendgemaakt van acteurs, laat het VAF nog weten. "

Beautiful Boy" wordt de eerste Amerikaanse speelfilm voor Felix Van Groeningen. Hij legt momenteel de laatste hand aan zijn vijfde speelfilm "Belgica", die in het voorjaar van 2016 in de Belgische filmzalen te zien is. Eerder maakte de Vlaamse regisseur "The Broken Circle Breakdown", "De helaasheid der dingen", "Dagen zonder lief" en "Steven + Sky" met steun van het VAF. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: