Everest, Maze Runner: The Scorch Trials, Life... Uw Cinereview. - Actueel Cinema

 

Het zal niemand verbazen dat Everest met de meeste aandacht gaat lopen. Het waar gebeurde actiedrama over een klimexpeditie die in de penarie raakt, kan immers rekenen op de aanwezigheid van onder meer Josh Brolin, Jake Gyllenhaal en Keira Knightley. En op de meest indrukwekkende 3D die ik ooit gezien heb.



Nog meer actie — maar dan met een apocalyptisch kantje — krijgen we in The Scorch Trials, het tweede deel uit de Maze Runner-serie. Het labyrinth hebben Thomas en zijn lotgenoten intussen ontvlucht, maar de verschroeide buitenwereld ziet er weinig aantrekkelijk uit. Bovendien heeft de sinistere organisatie WiCKeD de jacht nog lang niet opgegeven.



Life
is de confrontatie tussen twee beloftevolle jonge acteurs en tegelijk het verhaal van een van de grootste sterren uit de filmgeschiedenis. Robert Pattinson speelt een fotograaf voor het tijdschrift LIFE die het plan opvat om een uitgebreide reportage te maken over een aanstormend acteertalent. James Dean heet die acteur, en Pattinson heeft het gevoel dat de man iets bijzonders te bieden heeft. Dane DeHaan kruipt in de huid van Dean, de Nederlandse cineast/fotograaf Anton Corbijn staat achter de camera.




Nu we toch bezig zijn over Hollanders:
Schneider vs Bax is de nieuwe film van buitenbeentje Alex van Warmerdam (zie ook Borgman). De regisseur neemt in deze licht absurde tragikomedie zelf een van de hoofdrollen voor zijn rekening, als een huurdoder die onder vuur genomen wordt door een collega/concurrent.




De meest vernieuwende film van de week komt echter van eigen bodem.
Cafard is een volwassen animatiefilm die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog, het ware verhaal van een Belgische pantserdivisie die hopeloos de weg kwijtraakte en op de duur in Rusland terechtkwam. Een unieke stijl, heerlijk Oostends dialect, dit is iets wat u nog nooit gezien heeft.




 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: