Tom Lanoye ziet brood in verfilming "Het Derde Huwelijk" - Actueel Cinema

   - 

Tom Lanoye heeft de rechten van zijn roman "Het Derde Huwelijk" verkocht aan het productiehuis Frakas Productions voor een Franstalige verfilming. Dat heeft zijn verdeler WPG Uitgevers donderdag laten weten. Regisseur van de prent wordt onze landgenoot David Lambert, bekend van onder meer "Hors les Murs" (2012) en "Je Suis à Toi" (2014).

 Lanoye kent een stijgend succes in de Franstalige wereld. Eind augustus presenteerde hij in Namen, tijdens L'Intime Festival van curator Benoît Poelvoorde, nog zijn nieuwste vertaling: "Esclaves Heureux" ("Gelukkige Slaven"). Eerder publiceerde zijn Parijse uitgever reeds "La Langue de Ma Mère" ("Sprakeloos"), "Les Boîtes en Carton" ("Kartonnen Dozen"), "Tombé du Ciel" ("Heldere Hemel") en "Forteresse Europe" ("Fort Europa"). "Het Derde Huwelijk", in het Frans "Troisièmes Noces", dateert uit 2006. Een oude, doodzieke homoseksueel gaat een schijnhuwelijk aan met de jonge zwarte vriendin van een volslagen onbekende. Het moet hem een forse beloning bezorgen en het meisje de Belgische nationaliteit. De plannen van alle betrokkenen lopen echter spaak.

De roman stond op de shortlist van zowel de Libris Literatuurprijs als de Gouden Uil en haalde al tien drukken, goed voor 50.000 exemplaren. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: