The Fantastic Four, Sinister 2, Dheepan... Uw Cinereview. - Actueel Cinema

   - 

Marvelhelden maar geen Marvelfilm, The Fantastic Four zijn niet alleen een vreemd kwartet omdat ze over bovennatuurlijke talenten beschikken. Acht jaar na hun laatste bioscoopavontuur zijn ze terug en ze zien er een pak jonger uit. En de sequel staat nu al in de steigers.



Een sequel waar wij alvast naar uitkijken, is Sinister 2, om de eenvoudige reden dat het originele een van de beste huiverfilms van de laatste vijf jaar was. De cast is veranderd, het monster is hetzelfde gebleven. Deze keer draait alles rond een moeder en haar tweelingzonen.



Het DJ-wereldje vormt het pompende decor van We Are Your Friends, een verhaal over vriendschap, verraad en techno. Zac Efron speelt een getalenteerde jonge DJ, Wes Bentley de ‘oude’ rot die hem onder zijn vleugels neemt. Tot er — wat dacht je? — een vrouw in het spel komt.



En de Betere Film, zeg je? Veel beter dan de Gouden Palm van Cannes 2015 vind je ze niet. Dheepan is het indringende verhaal van migranten die de oorlogsellende van Sri Lanka ontvluchten en in Frankrijk belanden. Maar daar is het niet per se veiliger. Stevig drama van de man die eerder Un prophète en De rouille et d’os maakte.


 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: