The Man from U.N.C.L.E., American Ultra, Paradise Trips, X+Y...Uw Cinereview! - Actueel Cinema

 

Juli was geen grote blockbustermaand, maar augustus lijkt veel goed te maken. Tom Cruise mikte al in de roos met zijn nieuwe Mission: Impossible, en nu doet Guy Ritchie hetzelfde met een andere spionagefilm die de mosterd haal bij een tv-serie uit de jaren stilletjes: The Man from U.N.C.L.E.. Alsof de Koude Oorlog nooit verdwenen is.



Liefhebbers van spionageverhalen komen ook aan hun trekken in American Ultra, al slaat dat trekken hier vooral op de joints die hoofdacteurs Jesse Eisenberg en Kirsten Stewart in de mond hebben. Hun bedwelmde wereldje wordt echter grondig verstoord wanneer ze de CIA op het dak krijgen.



Van geestverruimende middelen gesproken, in de nieuwe Vlaamse film Paradise Trips duiken ze ook op. Dat is niet ongewoon als je weet dat het verhaal zich voor het grootste deel afspeelt op een alternatief festival in Kroatië. Maar de kern van de historie is de clash tussen vader en zoon, met een onherkenbare Gene Bervoets in de eerste rol.



De meest normale film van de week is het speelse Britse drama X+Y, al moet je ‘normaal’ daar ook relativeren. De hoofdfiguur lijdt aan het syndroom van Asperger en houdt niet van fysiek contact. Waar hij wel van houdt, is wiskunde, en nu krijgt hij de kans om op een internationaal tornooi te laten zien wat hij kan.


 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: