Minions, Magic Mike XXL, Amy... Uw Cinereview. - Actueel Cinema

   - 

De jongste kijkers kunnen zich vermaken met Minions, het (bij manier van spreken) soloavontuur van de geestige wezentjes uit de Despicable Me-reeks. Vergis u echter niet: ook voor volwassenen zijn ze behoorlijk onweerstaanbaar.



Jonge kijkers draaien hun ogen dan weer beter weg wanneer Channing Tatum en zijn collega-strippers zich blootgeven in Magic Mike XXL. Strakke buiken en billen voor de vrouwen, plezierige kameraderie voor de mannen. Of omgekeerd, als dat meer uw ding is.



Mark Ruffalo wil in Infinitely Polar Bear dolgraag een goeie vader zijn voor zijn beide dochters. Helaas lijdt hij aan een bipolaire stoornis en gaat hij geregeld uit de bocht. Een lach, een traan, veel goeie bedoelingen en het rommeligste appartement uit de filmgeschiedenis.



De documentaire Amy toont de betreurde Amy Winehouse zoals de wereld haar nooit heeft gekend: geestig en warmhartig. De vraag is alleen of dit enorme talent überhaupt te redden viel.



De andere documentaire van deze week, Dior and I, introduceert ons in een andere wereld vol stress. De Limburgse ontwerper Raf Simons kreeg immers amper acht weken om voor het prestigieuze modehuis Christian Dior een volledige nieuwe collectie klaar te stomen.



Het buitenbeentje van de week is niet toevallig van de hand van de Britse regisseur Peter Greenaway. In Que viva Eisenstein reconstrueert hij in zijn gekende uitzinnige stijl de tien dagen die de Russische meester Sergej Eisenstein in 1930 doorbracht in Mexico.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: