La Isla Minima : Spanje behaalt de prijs van beste zomerthriller ! Misschien zelf beste van het jaar ! - Actueel Cinema

   - 

Een onwaarschijnlijke hybride, met een hoge dosis originaliteit, die zich ergens tussen het eerste seizoen van True Detective, de Koreaanse film Memories of Murder of nog het universum van David Lynch bevindt, La Isla Minima is de onmisbare outsider van de zomer!

De Spaanse film noir fascineert van begin tot einde…. Het is dus geen verrassing dat hij de prijs behaalde van beste film tijdens het BIFFF 2015, of bijna het totaalpakket tijdens de Goyas (de Iberische « Oscars »), onder andere in de categorie van beste film, beste regisseur (Albert Rodriguez), beste script, …. Zonder het enorme mediasucces te vergeten dat hij veroorzaakte in zijn land van oorsprong.

Soms glurend naar auteursfilm (verwacht u aan verbluffende luchtspektakels, verwant aan generatieve kunst), La Isla Minima bezit alles om een groot publiek in vervoering te brengen : geen enkel doods moment, perfecte acteurs, een spannend verhaal met verschillende niveaus, een meevoerend ritme, en prachtige fotografie, die de moerassen van Guadalquivir (in Andalusië) in de spotlights zet, een vreemde mix van de « Bayou » en uitgestrekte woestijnen, die de Camargue oproepen.

U heeft het begrepen, DE niet te missen film deze zomer is La Isla Minima!


 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: