Terminator – Genisys vs. Jurassic World : let the fight begin ! - Actueel Cinema

   - 

Langs één kant hebben we de vrucht van een alliantie tussen auteur Michael Crichton (Sphere, E.R., …) en Steven Spielberg, Jurassic Park (1 en 2, van 1993 en 1997 respectievelijk), langs de andere kant het winnende duo James Cameron (Avatar) en Arnold Schwarzenegger, in Terminator, in 1984 en 1991.

Men moet toegeven dat daar waar Spielberg aan kracht inboet in The Lost World, Cameron er wel in slaagt beter te doen dan zijn eerste film. Terminator 2 wordt onmiddellijk een klassieker van het genre !

Deze successen worden er echter minder op eens de bedenkers hun controle opgeven. Het derde luik van Jurassic Park (2001) en Terminator (2003) verzonken jammer genoeg in herhaling en slechte afsluiters… Talk to the Hand !

Terminator Salvation (2009) trachtte de zaak nog opnieuw te lanceren, maar McG, Christian Bale en Sam Worthington zorgden enkel voor een nog grotere barst in de mythe. Alles had daar kunnen eindigen, ondansk de geruchten van een mogelijke terugkeer van Cameron… natuurlijk te druk bezig met zijn toekomstige Avatars !

En toch is het zo ver, aan het begin van de zomervakantie 2015 bevinden de twee franchises zich tegenover elkaar, in een medogenloos duel. Beide hebben besloten een tussenweg te nemen, ergens tussen de reboot en het vervolg. We zetten in op de reuzen van Jurassic World ! De cocktail van humor, actie, luxueuze special effects, knipogen naar de eerste film zijn een schot in de roos ! … En u ? Op welke film durft u in te zetten ?

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: