San Andreas, Citizenfour, Red Army, Ventoux ... Uw Cinereview - Actueel Cinema

   - 

Ook al wordt de zon er de laatste tijd weer heel wat guller op, de nachten mogen we toch ook niet negeren… laten we alvast eens een kijkje nemen naar wat er zich deze week in de bioscoop afspeelt !

Spierbundel Dwayne Johnson gidst ons doorheen een, door machtige aardbevingen, verwoest Californië… San Andreas doet niet aan subtiliteit en brengt ons de meest gekke actiescènes, onwaarschijnlijk moedige daden en dat zonder enige complexen. Vergeet uw pop-corn niet !

 

 

Een andere, deze keer politieke, beving vinden we terug in de documentaire Citizen Four waarin de prestaties van Edward Snowden in omgeschreven worden… de man die de geheime documenten van de NSA aan het licht heeft gebracht (National Security Agency). Een onderwerp in goud voor dit laatste luik van het « Amerika post-11 september »-trilogie, gebracht door journaliste Laura Poitras.

 

 

Na een eerste fictiefilm (Motel Life) zet Gabe Polsky zijn zinnen op het documentairegenre met Red Army. Dit project, ondersteund door Werner Herzog, vertelt ons het verhaal van het hockey team van het « Rode Leger », gelinkt aan het gekartelde lot van het vroegere URSS en de uitspattingen van de Koude Oorlog.

 

 

Laatste in ons lijstje is Ventoux. Een tragikomedie gewijd aan één van de hoogtepunten van de Tour de France, Ventoux is eerst en vooral een verhaal over vriendschap en terugblik naar de jeugd. Maar de inspanningen en de vermoeidheid gaan ervoor zorgen dat men al eens iets te loslippig wordt.

 

 

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: