Cannes 2015: Benicio Del Toro en andere dubbelgangers. - Actueel Cinema

   - 

Een raadseltje: wat hebben onder meer Catherine Deneuve, John C. Reilly, Vincent Cassel, Rachel Weisz en Isabelle Huppert gemeen? Antwoord: ze zijn allemaal in Cannes aanwezig met meer dan 1 film. De kampioen van 2015 is echter Benicio Del Toro.

 

Bezige Benicio is hier immers te bewonderen in drie verschillende films.

 

Eerst kregen we in de Quinzaine A Perfect Day voorgeschoteld, een geweldig vermakelijke mix van donkere humor en schrijnend drama. De film speelt zich af in Bosnië anno 1995, aan het einde van de oorlog. We volgen een groep hulpverleners -- onder wie Del Toro -- die gespecialiseerd is in gezondheid en veiligheid. Aan het begin probeert Del Toro het opgezwollen lijk van een dikke man uit een waterput te halen. Alleen knapt het touw en moeten ze tijdens de rest van de film op zoek naar een vervangkoord. Onderweg belanden ze in situaties die vaak even absurd en hilarisch als ontstellend en beklemmend zijn.

 

 

De competitiefilm waarin Del Toro meespeelt, is van een heel ander allooi. Sicario, de nieuwe van Denis Villeneuve (Prisoners), toont hoe de Amerikaanse overheid de strijd aanbindt met een Mexicaans drugskartel. De centrale figuur is een FBI-agente (Emily Blunt) die geronseld wordt om deel uit te maken van een speciaal interventieteam van de CIA. Al snel moet ze vaststellen dat die mannen het niet nauw nemen met de letter van de wet. En dan dringt de vraag zich op: moet je zelf meedogenloos zijn om het op te nemen tegen criminelen die probleemloos onthoofde lijken aan een brug hangen. In dit stevig actiedrama speelt Del Toro een lid van het CIA-team met een verborgen agenda.

 

Voor de derde dosis Del Toro moeten we nog een paar dagen wachten. Dan krijgen we hem te horen in de animatiebewerking van Le petit prince, als de stem van de slang.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: