Cannes 2015: Natalie Portman maakt zich op voor Jackie Kennedy. - Actueel Cinema

   - 

Natalie Portman weet al lang dat ze voorbestemd was om zelf films te maken. Ze heeft nu haar eerste langspeelfilm meegebracht naar Cannes, het Joodse familiedrama A Tale of Love and Darkness. En intussen bereidt ze zich voor om de beroemdste presidentsweduwe aller tijden te spelen.

 

Interviews in Cannes dienen in de eerste plaats om een film te verkopen. Maar het gebeurt al eens dat je tijdens het gesprek vooruitblikt naar wat iemand nog op stapel heeft staan. De reden waarom ik met Natalie Portman aan tafel mocht zitten, is haar regiedebuut A Tale of Love and Darkness, gebaseerd op het gelijknamige boek van de befaamde Israëlische schrijver Amos Oz. Het is een autobiografisch verhaal over de relatie tussen de jonge Amos en zijn moeder Fania, een zeer getroebleerde persoon.

 

 

De film levert genoeg stof om over te praten, maar het interesseerde me toch om ook even te polsen naar een project waar ze binnenkort aan begint. Ze zal immers Jackie Kennedy spelen in een film die de eerste vier dagen na de moord op John F. Kennedy in beeld brengt. "Ik ben altijd zwaar onder de indruk geweest van hoe kalm is bleef in die gruwelijke omstandigheden," vertelt Portman. "Ze verloor haar evenwicht niet, terwijl ze toch zowat het ergste had meegemaakt wat een mens kan beleven. Haar houding is volgens mij voor een stuk de reden waarom Amerika in de dagen na de moord overeind is gebleven. Die gebeurtenis had catastrofale gevolgen kunnen hebben, maar ze heeft er mee voor gezorgd dat het niet zo ver is gekomen."

 

Het nieuws dat ze de rol zal spelen, is vrij recent. Portman heeft er dan ook nog niet veel aan kunnen denken. Het grote werk begint binnenkort. "Dat wordt heel veel lezen en beeldmateriaal bekijken," klinkt het. "Ik kijk ernaar uit."

 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: