Cannes 2015 - Frans-Belgische coproductie "Je suis un soldat" in competitie "Un certain regard" - Actueel Cinema

   - 

De Frans-Belgische coproductie "Je suis un soldat" van regisseur Laurent Larivière neemt deel aan de competitie "Un certain regard", een van de officiële competities van het filmfestival van Cannes. Het festival loopt dit jaar van 13 tot 24 mei. 

Louise Bourgoin speelt de rol Sandrine, een dertiger, die omwille van financiële redenen opnieuw bij haar moeder intrekt in het Noord-Franse Roubaix. Ze gaat werken voor haar oom (rol van Jean-Hugues Anglade) in een hondenasiel die de draaischijf blijkt te zijn van een illegale zwendel met honden vanuit Oost-Europa. Sandrine leert er ook Pierre kennen, rol van de Belgische acteur Laurent Capelluto, die haar hart verovert. De film werd zo goed als volledig in België gedraaid in de herfst van vorig jaar, zo meldt productiemaatschappij Saga Film, die hiervoor samenwerkte met Umedia en het Franse Mon Voisin Production. De Amerikaans-Italiaanse actrice Isabella Rossellini, dochter van actrice Ingrid Bergman en regisseur Roberto Rosselini, zal de jury van de competitie "Un certain regard" dit jaar voorzitten. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: