Nieuwe Lego-films in de maak - Actueel Cinema

   - 

Het succes van The Lego Movie is voor het Amerikaanse mediaconcern Time Warner reden genoeg om vol in te zetten op de 'nieuwe' melkkoe. Het bedrijf maakte gisteren (lokale tijd) de releasedata van drie nieuwe Lego-films bekend en meldde ook dat er meer films in de pijpleiding zitten. 

In februari 2017 zal allereerst een Lego Batman-film in de bioscopen verschijnen, later dat jaar gevolgd door een Lego Ninjago-film, die eerder voor de herfst van 2016 stond gepland. In mei 2018 volgt dan The Lego Movie Sequel, dat een vervolg is op The Lego Movie. Die film bracht een brutowinst van 469 miljoen dollar op, exclusief overige opbrengsten zoals merchandise. Volgens Warner Brothers, dat onderdeel is van Time Warner, zijn de drie films slechts het begin van een reeks van Lego-films die voor de komende jaren op de rol staan. Lego is overigens niet het enige speelgoed dat de komende tijd in de bioscoop tot leven zal komen. De Amerikaanse speelgoedmaker Hasbro maakte gisteren bekend te spreken met 20th Century Fox over een film met speelklei van Play-Doh in de hoofdrol. Mocht de kleifilm een succes zijn, dan overweegt het bedrijf ook andere sterren uit de collectie naar het witte doek te brengen, anders dan al bestaande speelgoedfilmsterren als Transformers en G.I. Joe. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: