Twee Vlaamse kortfilms geselecteerd voor filmfestival van Cannes - Actueel Cinema

   - 

De Vlaamse kortfilms "Copain" van Jan en Raf Roosens en "Het paradijs" van Laura Vandewynckel zijn geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Cannes. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). 

"Copain" is geselecteerd in de officiële competitie van het filmfestival van Cannes en dingt er dus mee naar de Gouden Palm voor Beste Kortfilm. De film, die nog geen 15 minuten duurt, gaat over een adolescent die zich gevangen voelt tussen twee werelden: die van zijn welgestelde, conservatieve ouders en die van zijn vrienden uit een sociale woonwijk. Hij slaagt erin om beide werelden van elkaar gescheiden te houden, tot hij verliefd wordt. Onder meer Felix Meyer en Anne-Laure Vandeputte spelen er in de hoofdrol. Daarnaast werd "Het paradijs" geselecteerd voor de Cinéfondation-prijs, die al sinds 1998 deel uitmaakt van het festival van Cannes. Cinéfondation richt zich op jong en aanstormend talent en de winnaar kan er zeker van zijn dat zijn of haar eerstvolgende film automatisch voor een van de officiële festivalsecties wordt uitgenodigd. "Het paradijs" is een animatiefilm van ruim vijf en een halve minuut en is een sociaal-kritische reflectie op toerisme en immigratie. De film volgt reizigers tijdens hun zoektocht naar de beste plek op aarde, van het noorden naar het zuiden en vice versa. Hoewel hun paden kruisen, lijken ze elkaar nooit echt te ontmoeten. De stemmen werden ingesproken door onder meer Nico Sturm en Liesje De Backer. Het Internationaal Filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 24 mei. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: