Filmfestival Cannes brengt dit jaar hulde aan Ingrid Bergman - Actueel Cinema

   - 

Het Internationale Filmfestival van Cannes brengt dit jaar hulde aan de Zweedse actrice Ingrid Bergman. Haar gezicht prijkt op de officiële affiche van de 68ste editie van het festival, dat plaatsvindt van 13 tot 24 mei. Bergman volgt op de affiche Marcello Mastroianni op.

Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat Bergman werd geboren. Het Festival omschrijft haar als een "modern icoon (en) vrijgevochten vrouw die zowel Hollywoodster als figuur van het neorealisme was". Haar belangrijkste rollen speelde de moeder van Isabella Rossellini in films van Alfred Hitchcock, (haar echtgenoot) Roberto Rossellini en haar naam- en landgenoot Ingmar Bergman. De in 1982 overleden actrice was voorzitster van de festivaljury in 1973.

De hommage gaat gepaard met de première van een documentaire over de topactrice, "In Her Own Words" van Stig Björkman. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: