Bevestigd: "Blade Runner" krijgt vervolg - Actueel Cinema

   - 

De kogel is (uit)eindelijk door de kerk: "Blade Runner", de tot een mythische status verheven sf-thriller van Ridley Scott, krijgt meer dan dertig jaar later zijn vervolg. Dat meldt Alcon Entertainment. Scott staat ditmaal niet meer achter de camera; de regie wordt vermoedelijk gevoerd door de Canadees Denis Villeneuve, maker van pareltjes als "Enemy", "Polytechnique" en "Incendies".

De hoofdrolspeler blijft wel dezelfde: Harrison Ford kruipt opnieuw in de huid van de cynische politieofficier Rick Deckard. Ford is intussen wel een krasse zeventiger geworden. 

Het script werd geschreven door Hampton Fancher, coscenarist van de (in alle betekenissen) originele prent uit 1982. "Blade Runner" speelt zich af in een grauw en regenachtig Los Angeles van de toekomst, met 'blade runners' op zoek naar 'replicants', biorobot-androïden met een vooraf bepaalde levensduur. Het vervolg, waaraan in de zomer wordt begonnen, is vooralsnog titelloos. Er werd al langer gefluisterd dat Blade Runner, gebaseerd op het boek met de heerlijke titel 'Do androids dream of electric sheep' van Philip K. Dick een remake zou (moeten) krijgen.

Momenteel beleeft de filmwereld een soort revival van de eighties-films, met een nieuwe Twin Peaks-reeks op komst, een Mad Max 4 ("Fury Road"), een Aliens-sequel en deel 7 van de oneindige Star Wars-saga. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Blade Runner

Blade Runner

Science-Fiction  Regie: Ridley Scott Met: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young,... Los Angeles, 2019: Deckard (Ford) is een Blade Runner: een politieagent die ingezet wordt om "Replicants" (androïden) uit te schakelen. Hij wil eigenlijk stoppen, maar moet z'n baantje weer oppakken als er 5 replicants de controle over een ruimteschip weten te krijgen, en terugkeren naar Aarde.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: