"Fifty Shades of Grey", "Big Hero 6", "Un Village Presque Parfait"... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview. Net als altijd gaan we het hier weer kort hebben over de nieuwe filmreleases om u te helpen uw favoriete prent uit te kiezen. Uiteraard met veel aandacht voor het romantische Valentijn-avondje dat u gepland heeft met uw vlam op 14 februari.

We beginnen natuurlijk met dé release van de week, het erotisch-romantische “Fifty Shades of Grey”, de verfilming van de absolute bestseller van de Britse schrijfster Erika Leonard (E.L. voor de vrienden) James. Als het om een first date gaat is deze film misschien net iets te vrijpostig, maar als u een slabakkende relatie nieuw leven wilt inblazen vindt u in de verfilming van dit boek wellicht heel wat inspiratie. Het verhaal gaat over Anastasia Steele, een studente literatuur, die de jonge en steenrijke CEO Christian Grey moet interviewen. De naïeve Ana vindt de charismatische zakenman zeer naar haar zin, maar is tegelijk bijzonder geïntimideerd. Grey heeft echter last van innerlijke demonen en is bovendien een absolute controlefreak. Wanneer ze samen een passionele relatie aangaan ontdekt Anna gaandeweg onvermoede verlangens bij zichzelf, en krijgt tegelijk weet van de diepste geheimen van haar minnaar… De keuze van acteurs Jamie Dornan en Dakota Johnson voor de hoofdrollen bleek erg controversieel. Ze zouden volgens de fans van het boek niet voldoen aan de eisen die nodig zijn voor de vertolking van hun respectieve rollen. Of dat zo is zal u zelf moeten uitvissen, net als wij trouwens, want de filmstudio besloot geen screenings te organiseren voor de pers, kwestie van het mysterie te behouden.

Big Hero 6” is een avonturenfilm uit de Disneystudio’s waarin heel veel avontuur en actie te beleven valt. Held van het verhaal is de jonge robotfreak Hiro Hamada. Wanneer de stad San Fransokyo door een crimineel complot dreigt te worden vernietigd, besluit hij samen met zijn beste maatje, de robot Baymax, in de tegenaanval te gaan. Geholpen door de rest van zijn vrienden, die hij transformeert tot een soort van hightech superhelden, zullen zij de stad van de ondergang redden. Het resultaat is een spannend verhaal met veel humor. Na “Frozen”, dat toch vooral op een meisjespubliek mikte, is dit een verhaal dat vooral kleine jongetjes uit de bol zal doen gaan. Lang leve Disney!

Franse komedie van de week is “Un village presque parfait”, een remake van de Canadese prent “La grande séduction” uit 2003. Het dorpje Saint-Loin-la-Mauderne gaat gebukt onder de crisis. De enige hoop van de dorpelingen is de zalmrokerij terug op de rails te krijgen, maar één van de voorwaarden om de fabriek te laten draaien is dat er een arts aanwezig moet zijn. Er worden dus kosten nog moeite gespaard om de wel zeer Parijse geneesheer Maxime Meyer ervan te overtuigen dat zijn geluk in hun gehucht ligt. In dit bitterzoete verhaal over stadsmigratie en de daaruit volgende de leegloop van afgelegen dorpen in Frankrijk, dat even fijnzinnig als grappig is, zien we onder meer Didier Bourdon, Lorànt Dutsch en Elie Semoun aan het werk. Aanrader!

Met de actiefilm “Wild Card”, waarin de hoofdrol wordt vertolkt door de alom om zich heen meppende maar o zo coole Jason Statham, heeft ook “Heat” met Burt Reynolds uit 1986 nu een remake gekregen. Misschien omdat de originele film indertijd niet echt het verhoopte succes kende, krijgt dit verhaal naar de roman van William Goldman nu een tweede kans. Heerlijk voor wie van een stevige thriller houdt met in de hoofdrol de meest legendarische van alle steden: Las Vegas.

De cinefielen onder u mogen zeker ook “Le Meraviglie” niet missen, het opus over de lotgevallen van een dorpsfamilie uit Umbrië, dat de grote prijs van de jury in de wacht sleepte in Cannes. Verder is er nog de nieuwste anime van de Ghible-studio’s, “When Marnie Was There”, en ten slotte “De Wedstrijd”, een familiefilm over een jongetje uit een vissersdorp dat samen met zijn moeder naar de Deense hoofdstad Kopenhagen verhuist.

Sint-Valentijn kan alleen maar leuk worden met dit prachtige filmaanbod. Of je nu een stomend lief in je armen houdt of een enorme emmer popcorn: Geniet ervan!

Tot volgende woensdag, voor een nieuwe Cinereview. Veel kijkplezier!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

De Wedstrijd

De Wedstrijd

 Regie: Martin Miehe-RenardKarl verhuist met zijn moeder vanuit een klein Deens vissersdorp naar de hoofdstad. Wat een verandering - Karl vindt het vreselijk! Tot hij Sawsan ontmoet. Samen delen ze een passie voor muziek. Sawsan doet mee aan de audities voor een zangwedstrijd en ze mag door naar de finale, die live op... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: