Mortdecai, The Theory of Everything, Into the Woods, ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals iedere week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Deze week staat er weer heel wat op het programma. Keuze genoeg dus voor iedereen !

We beginnen met Mortdecai . Het verhaal : « De charmante Charlie Mortdecai is kunsthandelaar en parttime-schurk. Gewapend met enkel zijn looks en zijn betoverende glimlach reist hij de wereld rond om een gestolen schilderij te bemachtigen. Dat zou de code bevatten van een verloren gewaande bankrekening vol nazigoud. Maar zijn missie verloopt niet zonder slag of stoot: enkele boze Russen, de Britse geheime dienst, zijn belachelijk mooie vrouw en een internationale terrorist zitten hem op de hielen. » De film is een adaptatie van Kyril Bonfiglioli’s ‘The Mortdecai Trilogy’. Mortdecai is een echte cinematografische U.F.O. die heel wat frisheid met zich meebrengt.

The Theory of Everything vertelt ons het verhaal van Stephen Hawking. Stephen is een briljante cosmologiestudent aan de Universiteit van Cambridge, en is er op uit een antwoord te vinden op het mysterie van het ontstaan van het universum. Jammer genoeg is wordt hij gediagnosticeerd met ALS, een ongeneeselijke spierziekte. Zijn levensverwachting wordt geschat op amper 2 jaar. Maar dankzij zijn grenzeloze liefde, zijn moed en de gedrevenheid van Jane, zijn vrouw, gaan ze het onontkomelijke uitstellen. Terwijl zijn lichaam er op achteruitgaat, doen zijn hersenen de grenzen van de wetenschap schuiven. Samen gaan ze  een omwenteling in de wereld van de geneenskunde en de wetenschap brengen. Het geheel is ietwat te geromantiseerd voor deze karakteriële wetenschapper, maar men moet toegeven dat het geen gemakkelijke opgave was. Wie durft er nu het levensverhaal te verfilmen van een nog levende, beperkte, wetenschapslegende ? Het acteerspel van Eddie Redmayne is daarentegen fenomenaal. We voelen de Oscar al aankomen !

In Into the Woods vinden we een heks terug, magistraal vertolkt door Meryl Streep, die een bakker en diens vrouw meevoert op een avontuur in het bos. Tijdens hun queeste maken ze kennis met Rapunzel, Assepoester of nog Roodkapje. U heeft het begrepen, Into the Woods is een beetje een « pot pourri » van alle sprookjes uit onze kindertijd, maar dan met een plethora aan grote namen die af en toe in zang uitbreken. Zowel kitsch, als bij momenten zeer goed, Into the Woods bevindt zich op de fijne grens tussen goede en slechte smaak. Als u houd van musicals zal u zeker en vast liefhebber zijn !

Trouw met mij ! toont ons het verhaal van de twee jonge twintigers Jurgen en Sibel, smoorverliefd en beiden kijken uit naar een prachtig trouwfeest. Maar dat is buiten de druk, de verwachtingen en de twijfels van hun families gerekend. Een ding is zeker ! Het wordt een trouwfeest om nooit meer te vergeten !

 

 

Il Capitale Umano neemt ons mee naar de oevers van de Comomeer. De families van de rijke Carla Bernaschi en Dino Robelli zijn gelinkt door één en dezelfde obsessie : geld. Een ongeval op de vooravond van Kerst gaat hun lot grondig door elkaar schudden. Il Capitale Umano is een film over het opportunisme, leugens en manipulatie. Paolo Virzi is de regisseur die alle masker doet vallen en de ware menselijke natuur onthult.

Relatos Salvajes is het doorslaan van de mens, dat wat ons scheidt van een barbaars bestaan en de cultuur. Onrecht, oneerlijkheid, en de verwachtingen die in deze wereld van ons verwacht worden, veroorzaken stress bij velen. En sommigen slaan volledig door. Relatos Salvajes is een film over hen. Het begin is hilarisch en geweldadig, een beetje op zijn Tarantino. Maar deze sociale satire kan maar moeilijk het ritme houden.

We eindigen met Terre Battue. « Vastberaden om nooit nog in dienst van iemand anders te moeten werken, probeert Jérôme kost wat kost zijn eigen zaak uit de grond te stampen, ondanks de meningsverschillen daarover met Laura, zijn vrouw. Ugo, hun zoon van 11, is een veelbelovend tennisser. Net als zijn vader is hij bereid om heel ver te gaan om zijn dromen waar te maken en kampioen te worden. Maar vader en zoon zullen samen leren dat je niet zomaar alle regels mag omzeilen om te slagen in het leven. »

Benieuwd naar meer ? Ontdek dan snel onze reviews !

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: