The Imitation Game, The Woman in Black 2 Angel of Death, Gardenia, Before the Last Curtain Falls,... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals elke week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze! Na een emotionele week is wat ontspanning meer dan welkom. En dat komt goed uit, want wat is nu beter dan wat ontspanning bij een goede film?

We beginnen met The Imitation Game, over het verhaal van Alan Turing, de Engelse mathematicus die tijdens de Tweede Wereldoorlog er in geslaagd is de Enigma-code te ontcijferen van de Duitsers. Het leven van Turing is spannend en zijn passie is aanstekelijk. U zal u zich geen enkele seconde vervelen dankzij de uitstekende prestatie van Benedict Cumberbatch.

The Woman in Black 2 Angel of Death is uw horrorfim van de week. Een groepje studenten wordt tijdens de bombardementen van Londen (WO II) geëvacueerd en meegenomen door directrice Jean Hogg en Eve Parkins, een jonge leerkracht. Ze belanden in het gedeserteerde dorpje Crythin Gifford. Hun aanwezigheid wekt een kwaadaardige kracht. De feiten spelen zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en dat zorgt ervoor dat de sfeer in The Woman in Black 2 Angel of Death nog somberder en meer luguber is. De personages hebben geen enkel middel om met elkaar te communiceren en de beklemmende sfeer van afzondering wordt hier uitgespeeld. De vrouw in het zwart is daarentegen niet veel veranderd na veertig jaar tijd en mist wat aan originaliteit.

Le Temps de Aveux is Régis Wargnier’s filmbewerking van François Bizot’s autobiografische boek ‘Le Portrait’. Het gaat hier dus om waargebeurde feiten. Alles speelt zich af in Combodja, in 1971. De Franse etnologg François Bizot werkt aan de restauratie van  de tempels van Angkor en wordt ontvoerd door de rode Khmer. Hij wordt gevangen gehouden in een verloren kamp midden in de jungle en wordt er van beschuldigd een spion van de CIA te zijn. Zijn enige kans is Douch er van te overtuigen, de jonge baas van het kamp, dat hij onschuldig is … Zou u kunnen houden van een beul? Le Temps des Aveux buigt zich over het bekende Stockholmsyndroom, enkel dat in dit geval de rollen omgekeerd zijn. Het is de beul die zich gaat identificeren met zijn gevangene en hem trachten te begrijpen. Beiden bouwen stukje bij beetje een moeilijk definieerbare band op. Régis Wargnier maakt de keuze niet in te spelen op het emotionele en levert ons een film die ons het leven in het Cambodja van destijds laat ontdekken en de evoltie er van. De link tussen Douch en Bizot blijft desalniettemin een mysterie voor de toeschouwer.

We eindige met de Belg-Duitse documentaire Gardenia, Before the Last Curtain Falls. Hierin volgen we een groep acteurs die zich voorbereiden om nog een laatste keer te schijnen op het podium. De acteurs, transseksuelen of travestieten, hebben een gedurft leven geleid en alles meegemaakt dat mogelijk is op gebied van liefde, verlies, overwinning en vernedering. Hun verhalen vormen de basis van het theaterspektakel Gardenia… Thomas Wallener filmt hun terugkeer naar hun oude leven na een verbluffende toernee.

Eens te meer heeft de filmwereld deze week weer heel wat moois te bieden!

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One' - Actueel
Actueel

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One'

Dune: Part Two verovert al enkele weken wereldwijd de cinemazalen. De nieuwste creatie van Denis Villeneuve is een pure streling voor het oog én oor door de prachtige weidse woenstijnshots en de toepasselijke, verrijkende soundtrack gecomponeerd door Hans Zimmer. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: