Anima Internationaal Animatiefilmfestival van Brussel komt terug ! - Actueel Cinema

   - 

De volgende editie van Anima, het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel, vindt plaats van 13 tot 22 februari 2015 in Flagey. Een deel van het programma wordt ook vertoond in zalen in andere steden, met name in Luik, Charleroi, Mons, Namen, Oostende, Antwerpen, Leuven en Gent. Met een programma van ongeveer 300 films uit alle hoeken van de wereld is Anima elk jaar opnieuw een schitterend uitstalraam voor de animatiefilm. Ook ditmaal staan exclusieve avant-premières, een nationale en internationale competitie voor kortfilms en voor langspeelfilms, ontmoetingen met vooraanstaande gasten uit binnen- en buitenland en workshops en stages voor kinderen op het programma. 

2015 staat bij Anima bijzonder in het teken van twee landen die op het vlak van animatiefilm bijzonder actief zijn: Letland en Nederland. In Letland wedijveren de grote meesters van de poppenanimatie met een jonge generatie die radicaal kiest voor een andere stijl en thematiek. Nederland, dat altijd al de vinger aan de pols houdt als het gaat om nieuwe tendensen, stijlen, technologieën en toepassingen, krioelt van jong talent dat de tijdgeest uitademt. Anima schenkt ook speciale aandacht aan wat er op de Nederlandse filmscholen gemaakt wordt.

Het startschot wordt dit jaar gegeven met de allernieuwste Aardmanproductie Shaun the Sheep Movie. Deze langverwachte langspeelfilm naar de gelijknamige serie is een waardige opvolger voor Wallace an Gromit, Chicken Run en andere soortgenoten.

De kinderen blijven natuurlijk niet achter : de hele Krokusvakantie lang zijn er voor hen speciale ochtend en middagvoorstellingen. Van 18 tot 21 februari komen professionelen samen voor drie dagen Futuranima : gesprekken, lezingen en presentaties rond verschillende thema's.

Het volledige programma is vanaf 21 januari beschikbaar op www.animafestival.be

Binnenkort zal tal van plaatsen te winnen op onze Cinenews wedstrijdpagina.

 

 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

Chicken Run

Chicken Run

 Regie: Peter Lord & Nick ParkEngeland in de jaren vijftig. Een ogenschijnlijk doodgewone kippenboerderij op het platteland van York. Maar achter de prikkeldraad heerst ware terreur. Het kippenhok lijdt onder het schrikbewind van de gierige boerin Mrs. Tweedy, die altijd en overal een graantje wil meepikken. Zo eindigt elke kip... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: