The Interview : enorm downloadsucces voor een ophefmakende film - Actueel Cinema

   - 

Voor de komedie van Seth Rogen en Evan Goldberg, The Interview, was de release hoogt onzeker. De film zou bijna niet uitgekomen zijn. Maar Sony Pictures heeft uiteindelijk besloten toch van mening te veranderen, onder druk van Barack Obama onder andere. En de studio zal deze beslissing zeker niet betreuren, The Interview is namelijk een groots succes sinds een week.

Ook al zijn de reviews niet al te positief, toch maakt de film ravage op de downloadwebsites en heeft hij reeds 15 miljoen dollar opgebracht dankzij de VOD, sinds zijn release op 24 december. De film zou, of hij nu aangekocht of gehuurd werd, al meer dan 2 miljoen keer gedownload zijn.

De voorzitter van de wereldwijde distrubutie van Sony Pictures, Rony Bruer, is verheugd van deze goede resultaten van The Interview, tot op heden het grootste online succes van de studio : « We hebben er hard aan gewerkt om de film beschikbaar te maken op Kerstdag. We werden in zo’n situatie meegevoerd dat ik vandaag nog steeds verbaasd ben dat we er geraakt zijn. »

Aan de 15 miljoen dollar opgebracht dankzij de downloads worden er nog 2,8 miljoen toegevoegd, van de zalen waar The Interview toch werd gedraaid. Dat komt dus neer op zo’n 17,8 miljoen dollar in totaal. Een cijfer dat in de buurt komt van de pronostieken voor normale filmreleases. Men had inderdaad geraamd dat in deze periode de film van 44 miljoen dollar zo’n 20 miljoen dollar zou opbrengen in de filmzalen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: