The Stand zou een enorme franchise worden van vier films met Matthew McConaughey - Actueel Cinema

   - 

De filmadaptatie van Steven King’s The Stand zal uiteindelijk uit vier films bestaan in plaats van één, verzekert de regisseur in een podcast van Kevin Smith. Josh Boone legt uit dat hij aan de studio een film verkocht heeft van drie uur die blijkbaar in de smaak is gevallen bij iedereen, zelfs bij King. Het budget werd vastgezet op 87 miljoen dollar en het script voorzag van flashbacks en – forwards te gebruiken. Een gedestructureerde en ambitieuze verteltechniek.

Maar Boone werd daarop teruggeroepen en men heeft hem gevraagd meer films te maken. « Ik hield echt veel van mijn script, maar was bereid alles los te laten om een versie te maken die meer waarheidsgetrouw was aan de roman. Dus ik denk dat we nu vier films gaan maken », aldus de regisseur. « Meer kan ik u niet zeggen voor het ogenblik, noch over wie er in elke film te zien zal zijn (…) Ik kan u gewoon zeggen dat we The Stand zo goed mogelijk zullen maken en dat de cast u gek zal maken. We zijn met een aantal personen al beginnen te onderhandelen en sommigen zijn al bereid te tekenen. We zouden volgend jaar met de productie moeten starten, misschien in de lente. »

Volgens de Guardian zou Matthew McConaughey de rol van de angstaanjagende Randall Flagg kunnen spelen. De acteur, nu te zien in Interstellar, zou hier wel eens een heel verschillende rol kunnen terugvinden dan die hij in de voorbije jaren heeft vertolkt.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: