The Boxtrolls, Teenage Mutant Ninja Turtles, The Loft, ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse cinereview! Zoals elke week bieden we u een overzicht op de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste filmkeuze! De dagen worden korten, de nachten langer... ideaal dus om even gezellig weg te zakken bij een goede film!

Deze keer beginnen we eens met de kinderen. We heten u welkom in de knotsgekke wereld van The Boxtrolls. De Boxtrollen zijn vreemde en sluwe wezentjes die in de ondergrond wonen van de straten van Cheesebridge. Menselijk zijn ze niet, en toch hebben ze teder Eggs kunnen opvoeden, een kleine weesjongen die ze als één van hen beschouwen. Wanneer de Boxtrollen het slachtoffer worden van een ongedierteverdelger, Archibald Snatcher, beslist Eggs zich naar de oppervlakte te begeven waar hij de kloeke Winnie gaat ontmoeten. De Laika Studios (bekend van Coraline) leveren ons weer hoogstaand animatie/stop-motion werk. De personnages zijn zeer expressief. Een visueel hoogstandje, toch betreuren dat de verhaallijn bij momenten wat in knoei raakt en dat leidt tot het afhaken van publiek. Desalniettemin, niet ergs, zowel ouders als kinderen zullen van deze leuke prent kunnen genieten.

De bekende schildpadden zijn terug! Teenage Mutant Ninja Turtles is de remakefilm van de succesvolle tekenfilm uit de jaren ’80. Her verhaal: “De stad heeft helden nodig. Er heerst enkel nog duisternis boven New York City wanneer Shredder en zijn beruchte Foot Clan een ijzeren greep hebben op alles, van politie tot politici. De toekomst ziet er grimmig uit, tot vier broers, verschoppelingen, uit de riolen opstijgen en hun lot als Ninja Turtles ontdekken. De Turtles moeten samenwerken met onverschrokken verslaggeefster April O'Neil (Megan Fox) en haar cameraman en grapjas Vern Fenwick (Will Arnett). Samen ontrafelen ze Shredder's duivelse plan en redden ze de stad.” Natuurlijk helpt de technologie hier voor een groot deel, de schildpadden zijn visueel perfect! De lifting van Leonardo, Donatello, Michelangelo en Raphaelo werkt en we zijn zelfs bijna blij van hen terug te zien. Het verhaal is wat men van Michael Bay kan verwachten en we lachen bijna om de flauwe scheetmoppen. Pure ontspanning voor wie even geen zin heeft om na te denken.

Hier is hij dan eindelijk, na al die jaren: The Loft, de Amerikaanse remake van Erik van Looy’s Vlaamse kaskraker Loft. Maar wees gerust, meester van Looy heeft het niveau hoog kunnen houden en de intrige blijft praktisch dezelfde. Van Looy slaagt er zelf in van The Loft een beter versie te maken dan het origineel. Hij is efficiënter, vlotter en veel gedoe werd er niet aan toegevoegd om bij het Amerikaanse publiek in de smaak te vallen. Het verhaal op zich was reeds voldoende. Een cinematografisch uitmuntend werk, en we raden hem aan aan iedereen, ook aan zij die het orgineel hebben gezien.

The Maze Runner is de volgende in ons lijstje. Een Young Adult avonturenfilm in dezelfde lijn als The Hunger Games of Divergent. Men ontdekt er het verhaal van de 16-jarige Thomas die wakker wordt in een lift. Hij weet niet wie hij is of waar hij vandaan komt, ook herinnert hij zich zijn naam niet. Wanneer de lift opent wordt hij opgenomen door andere jongens uit de afgesloten gemeenschap, levend in een vreemde en mysterieuze plek, omringd door een ondoordringbaar doolhof. Maar The Maze Runner geraakt niet aan het niveau van de goede The Hunger Games: Catching Fire.  De dialogen zijn wat armzalig en oppervlakkig, slecht geacteerd, de intrige niet zo spannen en de humor is zowat onbestaande. Tieners zullen hier hoogswaarschijnlijk wel hun gading vinden.

Samba is de Franse komedie van de week. We vinden er het winning team terug van Intouchables, namelijk regisseurs Olivier Nakache en Eric Toledano, alsook acteur Omar Sy. Samba is een Senegalees die in Frankrijk leeft sinds 10 jaar, Alice heeft een hoge kaderfunctie maar is uitgeput door een burn-out. Hij tracht kost wat kost zijn papieren in orde te brengen, terwijl zij zich terug tracht op te bouwen door aan vrijwilligerswerk te doen in een vzw. Iedereen zoekt er zijn eigen weg, tot op een dag hun pad elkander kruist... Weer een schot in de roos van het duo Nakache / Toladeno. Ze associëren sociaal relaisme met humor en leveren ons een film af die nog meer afgewerkt is dan Intouchables. Omar Sy is als Samba een zeer aanhankelijk personage zonder ooit in het cliché te vallen van “goede immigrant”.  Een populaire en politieke film die ons toont hoe het Frankrijk van vandaag in elkaar zit, maar dan met een happy end, want bioscoop is er toch een beetje om ons te doen wegdromen, niet?

Ook nog op het programma deze week is de Belgische documentaire Monsieur Etrimo, over senator Jean-Florian Collin, vader van sociale woningen voor de middenklasse, Le Goût des Myrtilles, een Frans drama met Michel Piccoli en Natasha Parry, Feel My Love van Griet Teck, een portret over leven en oud worden met dementie en dan is er nog Pat en Mat voor de allerkleinsten.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

Coraline

Coraline

 Regie: Henry SelickIn dit spannende avontuur ontdekt het jonge meisje Coraline dat er een wereld schuilgaat achter een geheime deur, waarin alles op het eerste gezicht veel mooier lijkt dan haar eigen saaie leventje. Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Neil Gaiman. Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: