[REC] 4: Apocalipsis... Jaume Balagueró neemt de fakkel over! - First rushes Cinema

 

We zullen moeten wachten tot de maand november 2014 om de afloop te kennen van de saga [REC], een perfect voorbeeld van budgettaire beheersing en grote horrorcinema... tenminste als we het derde luik (Genesis) vergeten, waarin Paco Plaza zich totaal heeft vergist.

Het avontuur [REC] begint in 2007. Regisseurs Jaume Balagueró en Paco Plaza verenigen zich dan - onder de vlag van productiemaatschappij Filmax – om hun versie van de "found footage" te maken, wat wil zeggen: een beklijvende horrorfillm, gedraaid in minimale omstandigheden, zonder franjes en met een soort van bewuste haast. Hun monsterlijke baby, die oorspronkelijk was bedoeld als tv-film, viel de eer te beurt om voor een opgemerkte release te zorgen in de bioskoop, een erg grote kans voor deze bescheiden film en voor de fans van genrecinema.

[REC] werd dus ingeblikt in een mum van tijd en met een petieterig budget. Balagueró en Plaza stapelden de details op om de film realistisch te maken: hoofdactrice Manuela Velasco (Angela) is echt tv-presentatrice, iedere shot werd gefilmd volgens de chronologie van het scenario... dat druppelsgewijs aan de acteurs werd bezorgd, waardoor hun reacties spontaner waren. Bovendien werd er geen enkel decor gemaakt voor de film. Het resultaat is eenvoudigweg verbluffend en absoluut akelig. In die mate dat de Verenigde Staten het materiaal bemachtigden om er een nutteloze remake van te maken, en een belachelijk "origineel" vervolg.

[REC 2] rolt uit in 2009, nog altijd met de twee regisseurs, Balagueró en Plaza… De actie vindt onmiddellijk na het einde van de eerste plaats, en gaat de toer op van de escalaties en de videospellen. Dit vervolg is niet onaangenaam, maar minder verrassend, en het voegt een nogal "geek" vleugje humor toe aan het geheel. Intelligent, maar zeker minder pakkend.

De hoop wordt dan gericht op [REC]³ Genesis en [REC] 4: Apocalipsis, respectievelijk prequel en vervolg van de drie andere films.

We moeten u geen tekeningetje maken... Genesis, geregisseerd door Paco Plaza, is een totale flop!

Er blijft ons dus alleen nog het laatste luik over om van te genieten, en nu we de trailer hebben gezien die op het net de ronde doet, groeit ons ongeduld. Jaume Balagueró, dit keer de enige regisseur, lijkt in topvorm te zijn, hij knoopt weer aan met de duisternis en de binnenskamersverhalen, zijn fabrieksmerk sinds het onberispelijke Darkness. Kortom, we geloven erin!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: