The Magnificent Seven : Western en karma. - First rushes Cinema

 

Of het verhaal zich nu afspeelt in Japan of in de Verenigde Staten, de essentie blijft dezelfde : een groep huurlingen wordt ingehuurd door een boeren uit een klein dorpje, om hen zo te beschermen tegen schurken.

Akira Kurosawa komt dus met de eerste versie, ‘De Zeven Samourai’ in 1954 (vier jaar na zijn meesterwerk ‘Rashômon’), waar hij coscenarist van is. Mede dankzij het indrukwekkende zwaardspel van acteur Toshiro Mifune blijft deze film (beloond met een Gouden Leeuw in Venetië) de absolute referentie als het op actiefilms aankomt.

Deze universele fabel gaat natuurlijk gehoor krijgen in Hollywood wat zal leiden tot de bekende remake van John Sturges. Het verhaal blijft trouw aan het oorspronkelijke en kan rekenen op een luxe cast : Yul Brynner, Eli Wallach, Steve McQueen, Robert Vaughn, James Coburn… namen die u misschien niets meer zeggen, maar destijds waren het echte sterren ! Andere locatie, andere acteurs en ander meesterwerk.

Hollywood zal 56 jaar nodig hebben gehad voor een remake… maar was dat echt nodig ? Goed, het is Antoine Fuqua (The Equalizer, Southpaw…) die deze zware taak op zich zal nemen, maar de twijfels blijven bestaan ! Chris Pratt, Denzel Washington, Vincent D’Onofrio, Ethan Hawke en Peter Sarsgaard zullen deze keer op de affiche prijken… staat er hen een onoverkomelijke uitdaging te wachten?

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: