Fear and money... in series - Dossier Cinema

   - 

Deze angst tendens is zelfs - min of meer succesvol - merkbaar op het kleine scherm: het geniale Ash vs Evil Dead, Supernatural (die de laatste tijd wat ontspoort) of het verschrikkelijke American Horror Story, From Dusk Till Dawn (sluit Robert Rodriguez a.u.b. op!) en Scream,... om er maar een paar op te noemen.

Noteer daarnaast dat de twee laatstgenoemde die gebaseerd zijn op de, op zich, geniale films, nu tot op het bot versleten zijn door de vele slechte sequels. Televisie is blijkbaar de ultieme vorm van recycling!

Scream blijft weliswaar een interessant geval. Ondanks een ongebalanceerd eerste seizoen blijft het publiek sinds de nieuwe afleveringen (uitgezonden sinds 30 mei) toch trouw.

De situatie bevat zelfs iets ironisch… gezien Wes Craven met Scream het slashergenre volledig wilde radicaliseren door aan zijn toeschouwers een soort ziek « spel » voor te stellen. Daar is jammer genoeg niets meer van terug te vinden in de serie. De toeschouwer is hier eerder het slachtoffer: verdronken in verveling, gestikt in déjà-vu’s en doormidden gezaagd door matige acteurs.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: