Ghostbusters 3 : vals vervolg, echte controverse ! - First rushes Cinema

   - 

Ondanks de goede scores in de box-office hebben de twee eerste luiken van Ghostbusters (geregisseerd door Ivan Reitman) de twee pareltjes van George Lucas niet kunnen overtreffen.

En nochtans gaat er zich in 2016 een vreemd fenomeen voordoen op onze schermen : de release van het derde luik, goed, niet echt het derde luik… Ook al vinden we het getal 3 in de titel terug, toch gaat het hier eerder om een reboot (een 100% vrouwelijke reboot !), met de originele acteurs die – bijna allemaal – even zullen verschijnen. Volgt u nog ?

Natuurlijk, gezien de voorgaande films dateren uit 1984 en 1989 is het wachten uiteraard niet ondraaglijk. Ander punt dat de film wat overschaduwt : scherpe reviews. Van Ernie Hudson onder andere, die de rol van Winston Zeddemore vertolkte, en die de meest voor de hand liggende vraag stelt… waarom wordt dit « product » Ghostbusters genoemd terwijl er geen link is met de vorige films ? Terwijl Rick Moranis, die zich teruggetrokken heeft uit de filmwereld, het belang niet inziet van iets te maken wat reeds gemaakt werd. Zonder nog de weigering van Emma Stone te vergeten voor haar rol.

Een niet zo positieve balans dus, voor een wederopstanding die de cinefielen koel laat, … althans, voor het ogenblik !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: