Filmografie Robert Shaw

Biografie

Robert Archibald Shaw (Westhoughton (Lancashire, Engeland), 9 augustus 1927 - Tourmakeady (County Mayo, Ierland), 28 augustus 1978) was een Engels acteur en auteur. 
 
Een bekende rol van Shaw vertolkte hij in de film Jaws uit 1975, van regisseur Steven Spielberg. Hierin speelt hij de rol van de norse visser Sam Quint, die voor $10.000 bereid is de beruchte witte haai te vangen. 
 
Daarvoor speelde hij in 1973 de rol van Doyle Lonnegan in de film The Sting en in 1963 moordenaar Red Grant in de James Bond-film From Russia With Love. 
 
Ook was hij onder meer te zien in Battle of the Bulge, Force 10 from Navarone, The Taking of Pelham One Two Three, Robin and Marian, The Deep en Battle of Britain.

Filmografie Robert Shaw

Nieuws over Robert Shaw

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: