Filmografie Marisa Tomei

Biografie

Marisa Tomei (Brooklyn, 4 december 1964) is een Amerikaans actrice van Italiaanse afkomst. Voor haar rol in My Cousin Vinny ontving ze in 1993 een Academy Award voor beste actrice in een bijrol. Zowel in 2002 (voor In the Bedroom) als 2009 (voor The Wrestler) was ze genomineerd voor dezelfde prijs, maar beide malen zonder succes. 
 
Tomei begon haar acteercarrière in de dagelijks op de televisie uitgezonden soap As the World Turns waarin ze van 1983 tot 1985 speelde. Naast een Oscar won ze meer dan vijftien (minder aansprekende) andere acteerprijzen. Tomei heeft zowel een Amerikaans als een Italiaans paspoort. 
 
Tomei's jongere broer Adam debuteerde in Lost and Found (1994) eveneens als filmacteur. Ze speelden in 1998 samen in de televisiefilm My Own Country en in 2006 in de film Danika.

Filmografie Marisa Tomei

Parental Guidance - Komedie
mei 2013

Parental Guidance

Komedie Regie: Andy FickmanMet: Marisa Tomei, Bette Midler, Bailee Madison,...Artie wordt alleen achtergelaten om voor zijn drie kleinkinderen te zorgen wanneer zijn dochter Alice op zakenreis gaat. Hij probeert de kinderen discipline bij te brengen op een moderne manier, maar zoekt al snel zijn toevlucht tot de ouderwetse opvoedingsmethodes.
Factotum - Komedie, Drama
mei 2006

Factotum

Komedie, Drama Regie: Bent HamerMet: Marisa Tomei, Matt Dillon, Fisher Stevens,...Henry Chinaski accepteert om het even welke pietluttige job om datgene te kunnen doen wat hij echt graag doet: drinken, op de paarden wedden, tijd doorbrengen met vrouwen die even losgeslagen zijn als hij en, bovenal, het schrijven van verhalen die niemand wil publiceren. Factotum, gebaseerd op de... Verder lezen...
Alfie - Drama
december 2004

Alfie

Drama Regie: Charles ShyerMet: Jude Law, Jane KrakowskiI, Susan Sarandon,...Alfie (Jude Law) is een playboy die er allerlei verschillende vriendinnen op nahoudt. Door een belangrijke gebeurtenis, beseft Alfie dat er een eind moet komen aan zijn escapades en hij bezint zich op zijn relaties.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: