Filmografie Macaulay Culkin

Biografie

Macaulay Carson Culkin (New York, 26 augustus 1980) is een Amerikaans filmacteur. 
 
De acteercarrière van Culkin begint als kindster eind jaren 80, waar hij speelt in de komische film Uncle Buck en daarna in de kinderfilm Home Alone. Aan deze films houdt hij een leuk zakcentje over, en in 1992 wordt een vervolg gemaakt. Tot nu toe wordt Culkin als een van de grootste kindersterren ooit gezien dankzij deze twee Home Alone-films, hij verdient een gage van 7 miljoen dollar dankzij het succes ervan. Aan het begin van 1995 krijgen Culkins ouders ruzie over het verdelen van de geld rechten van Culkin, en neemt hij daarom geen rollen meer aan tot de zaak is opgelost. Dit gebeurt in april 1997, wanneer er uitspraak wordt gedaan. 
 
Moeder Patricia Bentrup en vader Christopher 'Kid' Culkin gaan uit elkaar. Bentrup krijgt de zeven kinderen toegewezen die het echtpaar had, waaronder Culkins acterende broertjes Kieran en Rory. Christopher Culkin moet genoegen nemen met een verhoudingsgewijs kleine vergoeding. Het vergaarde vermogen van Macaulay Culkin bedraagt intussen rond de 17 miljoen dollar. 
 
Culkin was in zijn succesjaren erg goed bevriend geraakt met popzanger Michael Jackson, en kwam graag op bezoek op zijn ranch "Neverland" en speelde mee in zijn videoclip Black or white. 
 
Na de scheiding van zijn ouders heeft Culkin zich wat teruggetrokken uit de media, het gerucht ging dat Culkin al een burn-out had op zijn veertiende. Hij kwam nog in het nieuws vanwege vermeend drugsgebruik, en vanwege zijn huwelijk in 1998 met Rachel Miner, van wie hij in 2000 alweer gescheiden is. In 2002, acht jaar na zijn laatste film "Richie Rich", maakt Culkin de film "Party Monster". Hierbij ontmoet hij Wilmer Valderrama die hem koppelt aan Mila Kunis. 
 
In 2005 verschijnt hij in gastrollen in de televisieserie Las Vegas. Hij wordt op de Interstate 44 aangehouden voor marihuanagebruik maar komt er vanaf met een werkstraf. In juli 2005 getuigt hij in de rechtszaak over het vermeende kindermisbruik van zijn vroegere vriend Michael Jackson. Daar heeft hij ontkend te zijn misbruikt.

Filmografie Macaulay Culkin


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: