Filmografie Melanie Griffith

Biografie

Melanie Griffith (New York, 9 augustus 1957) is een Amerikaanse filmactrice. 
 
Melanie is de dochter van de actrice Tippi Hedren en Peter Griffith. Reeds op jeugdige leeftijd werd ze actrice: in 1969 figureerde ze al in een film. Toch werd ze pas bekend in 1975 met haar optreden in de film Night Moves. Ze acteert nog altijd en staat bekend om haar vele bezoekjes aan de plastisch chirurg. 
 
Ze is vier keer getrouwd (geweest): 
 
Begin jaren zeventig was ze kort getrouwd met acteur Don Johnson  
Van 1981 tot 1987 was ze getrouwd met acteur Steven Bauer. Ze kregen in 1985 een zoon, Alexander genaamd.  
In 1989 trouwde ze weer met Don Johnson. Ze kregen een kind, Dakota Johnson genaamd. In 1996 scheidde ze opnieuw van hem.  
Drie maanden later trouwde ze met acteur Antonio Banderas, met wie ze nog altijd is getrouwd. Ze hebben een kind, Stella genaamd.

Filmografie Melanie Griffith

Sammy's avonturen: De geheime doorgang - Animatie Film
augustus 2010

Sammy's avonturen: De geheime doorgang

Animatie Film Regie: Ben StassenNa zijn geboorte op een strand in Californië, kruipt Sammy de schildpad naar zee. Onderweg ontmoet hij de liefde van zijn leven, Shelly, maar hij raakt haar meteen ook weer kwijt... Tijdens zijn lange reis die alle zeeschildpadden afleggen voordat ze weer terugkeren naar hun geboortestrand, komt... Verder lezen...
Cecil.B Demented
oktober 2000

Cecil.B Demented

 Regie: John WatersMet: Melanie Griffith, Stephen Dorff, Alicia WittFilmster tot in de puntjes van haar nagels, de veertig geslaagd voorbij, een carrière aan de top en een liefdesleven op een dieptepunt: Honey Whitlock is knap, rijk, getalenteerd en heeft last van sterallures. Haar nieuwste film "Some Kind of Happiness" belooft een kaskraker te worden. Wanneer ze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: